Ya Allah, Kau berkatilah secebis ilmu yang aku kongsikan ini...

Semoga semua mendapat faedah, keberkatan, kerahmatan & kebaikan sepertimana yg Engkau kurniakan kepadaku.. Aminn...

Thursday, 3 September 2015

September yang awesome

Assalamualaikum semua.

Dah 2 hari bulan september berlalu. Masa sgt mencemburui saya.  Hihi.

Haa..  Korang..  Bulan ni shaklee wat ofer best tau. Ape yang best?

Sebab offer ESP laaa. Ramai kot yang cari2 ESP ni.

Ade yang minum utk:

>bagi tenaga
>sarapan segera & cepat
>kurangkan nafsu makan
>cantikkan kulit
>banyakkan susu
>hilangkan stretch mark
>dan mcm2 lg manfaatnya.

Best tau.  Sejak sy mnum ESP ni,  sy dh xtukar yg lain.  Serius sedap & bkhsiat.buat saya bertenaga sokmo.

Selain ESP,  promo vitalea child masih berlangsung tau.  Buy 3 get 4. Multivitamin perisa anggur ni mmg sgt sedap.  Anak2 pasti suka.(mak2 anak pon suke okey!!)


Untuk maklumat lanjut berkaitan promo & vitamin yang lain.  Bleh hubungi sy di talian 017-9717008. Wassap utk dpt respon yang lebih cepat.  Konsultasi percuma juga diberikan. 

<rasyidah>




Wednesday, 1 July 2015

Syoknya Julai!!!

Assalamualaikum  semua.

Pantas sungguh Ramadhan kali ini berlalu rasanya. sedar x sedar kita dah 14 hr berpuasa kan? Haaa cer cek kesihatan diri juga. Pastikan sentiasa berada dalam keadaan tip top k! Br la kt dpt jalani ibadah puasa dengan ceria.

Sempena bulan Julai ni shaklee buat promo best tau utk pastikan kita sekeluarga sentiasa bertenaga & bersemangat. Satu family dpt manfaatnya.

jom kite jenguk2 ape promo bulan ni.

1. bcomplex buy 3 free 1.

Bcomplex ni memang sangat bagus untuk membekalkan tenaga kepada kita. Saya amalkan bcomplex selepas berbuka puasa. Alhamdulillah  lepas berbuka tu takdela rasa malas2 ke ape. Boleh la sambubg terawinlh n masak untuk sahur tanpa rs penat. Memang berbaloi! Beli 1 set ni tahan stahun. jimat rm54 tau klu grab 1 set ni.

2. Vitalea for children

Vitalea for child ni memmlang multivitamin yang bagus untuk anak2 kita tau. Rase mcm mkn gula2. bila kunyah tu rs mcm perisa anggur. Kadang2 tu bukan anak yang makan tapi maknya pun makan juga sebab rasenya sedappp sgt. Dah la sedap, bg vitamin & mineral yang mencukupi plak tu utk anak2 kita. takde la pasni diorang rasa malas2 nak puase kan. Best ke best?hihi

3. Vivix buy 6 free 1.

Haaa, tonik awet muda ni pun promo tau bulan ni. Sesuai untuk seisi keluarga. Mak, ayah, suami, isteri semua bleh guna. Paling best tentang vivix ni, tonik ajaib ni memang merawat dari tahap sel- sel  badan kita tau. Bila sel2 badan sihat, organ & sistem badan insyaAllah dapat berfungsi dengan baik.

untuk maklumat lanjut tentang promosi shaklee @ item bukan promosi boleh hubungi saya di talian 017-917008
<syidah>

Friday, 19 June 2015

Salam ramadhan

Assalamuailaikum wbt.

Alhamdulillah, sedar xsedar Allah telah izinkan kita semua untuk 'berjumpa' semula dengan bulan yang penuh barakah ini. Rasanya masih belum terlambat jika saya ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan pada anda semua kan?



Bulan Ramadhan ialah bulan yang penuh dengan kemulian, dan bulan yang dinanti-nantikan kerana segala amalan kita dilipatgandakan pahalanya. Memang rugi jika kita tidak mengambil peluang menikmati bulan ramadhan dengan penuh syukur, insaf dan takwa.

Jom kita lihat beberapa tips ringkas berkaitan dengan menjaga amalan di bulan Ramadhan

 

Mudah-mudahan ianya bermanfaat untuk kita semua, InsyaAllah

Salam Ramadhan
<syidah>

Monday, 13 April 2015

Mengantuknyaaaa!!!!


Assalamualaikum semua... lame kite tak jumpe di alam maya ni kan? hihi. Pernah tak kawan-kawan sume rasa ngantuk jer kat tempat keje. Rasa macam nak tidooooo jer sepanjang hari. 

Tapi bila dah malam? 

Pejam....

celik.....

Pejam...

celik...

pejam...

celik..

tak lena plak nak tdo. membawa sampai ke 3-4 pagi

Dah nak dekat subuh baru ngatuk semula.. Syatonirrojim pun asyik belai2 je mata ni nak suh tdo.  Tapi apa kan daya, dah kena g kerja, terpaksa la bangun. Bile ngantuk, g keje pun dengan mata yang lebam macam panda gara-gara ngantuk dan tak cukup tdo..

Tak best kan bile macam tu!

Dulu kan, saya selalu alami masalah macam tu, tapi sekarang baru saya faham kenapa terjadinya masalah susah tidur malam.

korang nak tau tak, kekurangan kalsium & magnesium dalam badan akan menyebabkan kita terjaga dari tidur. Rupe-rupenya kalsium sangat berkait rapat dengan kitaran tidur kita. Kalsium dalam badan berada pada tahap yang tertinggi ketika kita dalam keadaan tidur lena.

Kalsium membantu minda menggunakan asid amino (tryptophan) untuk menghasilkan melatonin bagi merangsang kita untuk tidur. Sebab itu Junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW meminum susu sebelum tidur. Nampak tak, ape sahaja yang Nabi Muhammad amalkan, pasti ada sebab dan kebaikannya. 

Jadi jom kita sama-sama amalkan minum susu sebelum tidur!



Tapiiiiiii......


Saya tak suka minum susu....


Alahai... itu senang aja dongggg... 



Tak suka minum susu tak semestinya tak dapat kalsium kan...

saya sendiri pun amalkan 4 biji ostematrix sebelum tidur, senang2 jer dapat 1000mg kalsium, cukup untuk keperluan kalsium saya setiap hari. 


Bukan haya dapat kalsium, malah lebih dari itu. 

Ostematrix shaklee ni mengandungi magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zink bagi membantu penyerapan kalsium. 

Sejak dah makan oste ni, tidur saya memang lena dan paling best proses 'membuang' pun jadi sangat lancar. 

Best ke best?

Jadi, camne korang bleh dapatkan produk best ni?? Leh hubungi saya di talian 017-9717008. Konsultasi percuma diberikan kepada pelanggan 








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...